Kvanczellár

Kvancz József

2018-ban írodott cikkünk!

Aki kíváncsi arra, hogyan lesz egy egyszerű tanárból mindenható, teljhatalmú diktátor, annak szolgáljon tanúságul e történet. Dr. Kvancz József jól ismeri a számokat. Önmagában ez nem vezet egyenes úton át a kancellári székig, de politikusok titkait ismerve megnyíltak az ajtók előtte. Don Kvancz sokakat tanított a Nyíregyházi Egyetem jogelőd intézményében a gazdaságtudományi karon, aminek később kari dékánja is lett. Mivel a tanári fizetést kevésnek érezte, gondolta, jövedelmét könyvvizsgálói tevékenységgel is kiegészíti.

Néhány éve ő vizsgálja a nyíregyházi önkormányzat, önkormányzati cégek könyvelését, köztük a megyei kórház gazdasági helyzetét és érdekes módon első körben nem talált semmilyen szabálytalanságot. Nem úgy kollégája, aki tovább vizsgálódva feltárta a kórházban folyó gazdasági visszaéléseket és annak következményeként az intézmény akkori vezetését azonnal letartóztatták. Hasonlóképp történt a NYÍRVV esetében is: az ott történt szabálytalanságot sem vette észre. No nem azért, mert rossz szakember, hanem könyvvizsgálóként a Fidesz akarata előtt meghajolva hajlandó szemet hunyni bizonyos törvénytelenségek felett. Könyvvizsgálóként belelát a nyíregyházi vezető fideszes politikusaink pénzügyeibe, és ugye jól ismeri a számaikat. Ez bizalmi viszonyt feltételez, elindul a körbefutás. Nem véletlen tehát, hogy maga dr. Kovács Ferenc lobbizott legjobban azért, hogy Kvancz legyen az egyetem fura ura.

Kancellárként mérgezi az egyetem egykor családias légkörét. A dolgozóktól minden juttatást elvett, miközben saját baráti körének súlyos milliókat fizet ki. A 2017/18. évi tanévnyitó alkalmával 200 barátját vendégelte meg, mely az egyetemnek és nekünk, adófizetőknek egymillió forintba került. Ellentmondást nem tűr, a szenátus csak az ő javaslatait fogadhatja el. Sikeresen kiépítette a totális diktatúra intézményét. Nap mint nap megalázza, szidalmazza a dolgozókat, kirúgással fenyegeti őket, vagy rákényszeríti arra az embereket, hogy elhagyják a Nyíregyházi Egyetemet. Mivel Fidesz védelmét élvezi, megteheti mindezt. Ő és felépített szervezete több súlyos közpénzeket tesz zsebre. Bűnös szövetkezetét pedig valaha volt, bukott rendőrökből építette fel.

Rendőri túlkapások- a végrehajtó hadsereg

Szervezetének egyik tagja Kormos László volt ezredes, a megyei rendőrkapitányság helyettese volt, gazdasági vezetője. Kormost régi ismeretség fűzi Tomasovszky Csabához , aki jelenleg a Nyíregyházi Egyetem vagyongazdálkodási irodájának vezetője. Tomasovszky korábban a rendőrség állományában, az igazgatásrendészeten teljesített szolgálatot, szóbeszédek szerin több társával együtt letelepedési engedélyeket árult pénzért cserébe, főként kínai állampolgároknak. A csapathoz tartozik még Gergelyné dr. Drabik Beáta, aki Kormos helyettese volt a kapitányságon, valamint Balázs László, a kemecsei rendőrkapitányság korábbi kapitány-helyettese, jelenleg pedig az egyetem portaszolgálatának felügyelője. Ezek a kancellár régi ismerősei, és kiváló végrehajtó emberei. Azért hozta magával őket, hogy megfélemlítsék az általa nem kívánatosnak tartott személyeket, rábírva őket a távozásra. Rendőri kihallgatásokat tartanak, aminek célja a dolgozók megfélemlítése. A Balázs László felügyelete alá tartozó portaszolgálatot és biztonsági személyzetet megbízták azzal, hogy egyes embereket folyamatosan figyeljenek, dokumentálva mozgásukat az intézmény kamerarendszerével.

Dr. Kvancz József ellen többször történt már rendőrségi és ügyészségi feljelentés,de eljutott az ügy Balog Zoltán emberi erőforrás miniszterhez és az Állami Számvevőszékhez is. Ő azonban bátran ül a székében, azt hangoztatva, hogy a nyíregyházi rendőrségen magas rangú vezetők barátságát élvezi és bármennyi feljelentés érkezik ellene, úgysem fog történni semmi. Kormos László mindent megtesz azért, hogy ismeretségeit kihasználva a nyíregyházi rendőrségen segítséget kérjen ezen ügyek elsimításában. Elfogultság miatt az ügy átkerült a tiszavasvári rendőrkapitányságra. Az Állami Számvevőszék is elkezdett vizsgálódni a feljelentés alapján, jelenleg is folyamatban van a törvénytelenségek feltárása.

Az egyetem szenátusa felé a kancellár úr természetesen nem számolt be az ellene folyó eljárásokról, de abból a szempontból nincs ennek jelentősége, hogy a szenátus tagjai közül senki nem merné azt bevállalni, hogy szembesítse Kvanczot a tetteivel. Ha valaki nem tudná, hogy kell totális diktatúrát kiépíteni, íme hát a recept. A Fidesz védőszárnyai alatt mindez könnyen megtehető.

Elfelejtett bűnök

Mint ahogyan az is, hogy korábban jogerősen elítélt bűnözőkkel közös cégben és családban ténykedő személyek politikai és egyetemi vezetői szerepet töltsenek be. Pedig így van ez a Fidesz nyíregyházi városi elnökének személyével is. Érdekes módon homályba vész, amikor a Halkóné dr. Rudolf Éva családi okokra hivatkozva lemondott alpolgármesteri tisztségéről.

Az alpolgármesteri széket azért kellett otthagynia, mert a férje építési vállalkozóként több ingatlan felépítését vállalta, azokért a pénzeket fel is markolta, csak éppen az eredmény maradt el, ugyanis ezek a házak sosem épültek fel, a becsapott, megkárosított emberek a pénzüket nem kapták vissza. A tiszaújvárosi bíróság felfüggesztett börtönbüntetésre ítélte Halkó Zoltánt, kilenc rendbeli csalás miatt és több évre eltiltották attól, hogy gazdasági szervezetekben vezetői tisztséget töltsön be. Az elsőfokú ítélet megszületése előtt Halkóné családi okokra hivatkozva mondott le. A cég felszámolása során bejelentett hitelezői igény több mint százmillió forint volt. Ezzel a bűncselekmények sora nem ért véget: a volt alpolgármester férjét okirat-hamisítás miatt is felelősségre vonták. 2006 nyarán a bíróság megállapította a cég fizetésképtelenségét és elrendelte a felszámolást. A ECCOÉP Építőipari, Kereskedelmi és Szolgáltató Kft másik tulajdonosa Halkóné dr Rudolf Éva volt.

A bűnözői attitűd azonban nem kizáró oka annak, hogy a Fideszben továbbra is vezető szerepet töltsön be. A lelkiismerete azt is megengedte, hogy elvállalja a Nyíregyházi Egyetem Igazgatási és Humánpolitikai Központjának vezetését. A smink alatt bizonyára vastag bőrt visel az arcán.

Elkeserítő, a Fidesz évek óta folyó garázdaságai annyira immunissá tettek sokakat, ezért az emberek mindezt rezzenéstelenül eltűrik. Ideje lenne felébredni és változtatni.

Kapcsolódó bejegyzések